Тенденции в модата през 2023: Какво да очакваме?

Модните тенденции в облеклото търпят различно развитие всяка година – някои тепърва възникват, други се възраждат от миналото, а трети се запазват. През 2023 година може да очаквате различни предложения и от трите. Някои са новодошли на модния подиум, други са добре познати от изминалите години, а трети са толкова добри, че се запазват във времето.

Научете, кои са водещите мотиви през тази година, как да поставите акцент с визията си и да изглеждате винаги актуални през всеки сезон. Кои са хит тенденциите в модата?

Ексцентрични цветове и принтове

Един от ключовите елементи, които ще ви впечатлят през 2023 година, са ярките и ексцентрични цветове, както и принтовете, особено през лятото. Трендовете определят следното:

  1. Цветове – популярни ще бъдат цветните дрехи и аксесоари, включващи ярки оттенъци на оранжево, зелено или синьо. Това са цветове, които ще доминират на модната сцена. Нюансът на 2023-та, Viva Magenta 18-1750, представляващ комбинация от червено и пурпурно лилаво, също ще присъства активно през пролетта, лятото, есента и зимата. Ще го забележите като основен мотив в дамските колекции на дизайнерите, които представят моделите си на модни ревюта.
  2. Принтове – все по-често може да срещнете дори дрехи в спортно-елегантен и формален стил, които използват принтове като акцент върху дизайните. Използвани са абстракциите, надписите, които се имплементират върху всички дрехи – топове, панталони, рокли, сака и дори обувки.

Открийте тези цветови комбинации, които изразяват вашата индивидуалност и са в синхрон с тенденциите в модата през 2023-та.

Винтидж стилът се завръща

Този ретро стил никак не е отминал и през 2023 година. Ще го забележите навсякъде. Тенденциите в модата показват яркото присъствие на дрехи с райета, рокли с аксесоари на талията, ресни, дънкови поли, панталони и якета. Те са с винтидж мотиви, включващи различните периоди на стила – оригинален, псевдовинтидж, комбиниран и други. Присъстват тъкани и материи, характерни за този стил като памук, коприна, деним и вълна. Ще ги откриете под различна форма, в цветово разнообразие и съвременни дизайни, следващи винтидж концепцията.

Обувките – функционалност и моден акцент

През 2023 година обувките ще бъдат ключовият акцент във вашата визия. Очаквайте да видите нестандартни форми, ярки цветове и интересни материали, изпълнени под формата на допълващи елементи. Дълги ботуши, извити токчета и обувки с неочаквани детайли ще се превърнат в символ на модата. 

Доверете се на тенденциите в модата и открийте тези от тях, които придават завършеност на вашия външен вид.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *