Най-предпочитаните дамски модни аксесоари през 2023

Всяка година тенденциите се променят, което носи след себе си лавина от иновации. През последното десетилетие се наблюдава ретроспекция – трендове от края на миналия век, най-често 80-те и 90-те, и началото на този век, се възвръщат на мода.

Популярната комбинация между ретро модернизъм и новаторска креативност се наблюдава във всеки аспект на дамската мода, но изпъква ярко в категорията на аксесоарите. Кои тенденции бележат 2023 година?

Слънчеви очила

Навярно сте забелязали не само в светските хроники, но и навсякъде около вас, че слънчевите очила са аксесоари, които заемат почетна позиция сред най-предпочитаните принадлежности в дамската мода. Повечето дизайнери използват слънчеви очила като добавка към тоалетите на своите модели, за да изразят допълнително елегантността на облеклото. Може да ги съчетаете успешно с него, като създадете актуална визия и стил. 

Сред най-актуалните слънчеви очила, които красят колекциите на световните брандове тази пролет и ще се запазят през лятото, са:

  • неправилна форма – все по-често, може да забележите по предпочитанията на повечето дами, че слънчевите очила с неправилна форма са на почит. Предпочитани са класическите цветове и актуалните за пролетно-летния сезон — хавана, розово, синьо и други и модели с цяла или полурамка;
  • авиатор – историята на аксесоарите в дамската мода започва още през 20-и век. Класическата форма се запазва и до днес и краси модните подиуми в цял свят.

С правилно подбраните предпазни аксесоари и тоалети, може да създадете удобна топ визия, с която да се чувствате уверени през цялата 2023 година.

Елегантни шапки

Модата на стилните и елегантни шапки отново се завръща. Те са изключително подходящи, както за ежедневна употреба, така и за по-официални събития. Изберете кожена шапка или барета, която допълва вашата визия и създава усещане за индивидуалност.

Чанти тип портфейл

Все по-често се залага на практичността. Дамската мода през 2023 година е белязана от тенденциозното преминаване към по-минималистични дизайни. Големите чанти с много разделения се заменят от малки модели тип портфейл, които дори могат да бъдат закачени като гривна на ръката. Удобно, нали? По този начин, никога няма да се чудите къде се намират нещата, които търсите или да изгубите чантата ви от поглед. Подходящи са за всякакви формални събития и се комбинират успешно с различни дрехи и стилове – рокли, костюми, сака и други. 

Предпочитанията на нежния пол показват, че в дамската мода аксесоарите този сезон се предпочитат в по-телесни тонове.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *