3 начина да ускорим работата на компютъра

Много компютърни потребители в даден момент са усещали липсата на добра ефективност и производителност на своето устройство. Отварянето на файлове или изпълнението на задачи, става по-бавно и трудно. Неизбежно идва въпросът, какво може да направите и как да подобрите работата на своя компютър. Днес ще ви дадем три съвета, с които може да постигнете желания ефект.

3 бързи стъпки за ускорение на работния режим

С времето, всяко компютърно устройство забавя своята работа и губи от ефективността си. Това се дължи от натрупването на множество файлове, работещи на заден план, познати като кеш, до куп малки вредни вируси и програми, които често остават скрити от окото на потребителя. Основните съвети и стъпки, с които да осигурите ускорението на компютъра си и добрата му работа са:

  1. Защита от вируси и допълнителна памет

Характерно за натрупаните вируси е, че са невидими. Почти невъзможно е да бъдат открити лесно, докато не нанесат съответните поражения. Разчитат на различни способи за разпространение и променят файловете около тях. Могат да забавят стартирането на компютъра и да ограничат много от възможностите му. Устройството често се рестартира. Сканирайте и изчистете злонамерените вредители и веднага ще усетите по-бързото зареждане, по-леката работа и ускорението във всеки аспект. Ако вашият компютър е по-стар и бавен, от голяма помощ за усилване на работата и бързината му, е инсталирането на SSD. Това е добър начин да увеличите производителността. 

  1. Преразгледайте списъка със стартиращи приложения

Отворете task manager (диспечера на задачите) на устройството ви и деактивирайте ненужните. Колкото по-малко памет и ресурси използвате, толкова по-добре е за вашето устройство и неговото ускорение. С течение на времето, всеки потребител добавя още и още нови програми, които стартират заедно с операционната система, но не винаги ги използва. Това води до непрекъснатото им изпълнение във фонов режим и следва забавяне и затруднена работа. Влезте в Старт менюто, отворете Мениджъра на задачите и спрете приложенията, които не намирате за полезни. 

  1. Увеличете своята RАМ памет

Тя е изключително важна за всеки един компютър. Съхранява много команди и временни данни, които са необходими за извършване на много операции. Ако паметта не ви достига, то вашето устройство ще бъде бавно и трудно ще изпълнява вашите изисквания.

При посещение на компютърен сервиз, специалистите биха могли да ви запознаят с моментното състояние на компютъра ви и от това, какъв ъпгрейд би могъл да му се извърши. Ако не сте експерт, не се препоръчва сами да се впускате в подобна задача, за да не повредите устройството си.

Допълнителни полезни съвети за работата на PC и ускорението

Знаем, че всяко компютърно устройство с времето губи своята производителност. Почиствайте го редовно от прах. Прегряването също не е търсен ефект. Посещението при компютърен специалист ще ви насочи най-добре какво и как може да направите. Не се препоръчва да инсталирате незнайни софтуери, за които нямате информация или са нелегални. Добрата грижа и настройки с нужните надграждания, ще ви позволят да му се радвате дълги години.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *